Copiii schelalaia, cainii behaia, ratele ciripea, curcanii plana si batranii…. si batranii. Pai da, si batranii faceau tot asa, se bucurau de victoria istorica a vajnicei echipe nationale, care tocmai in indepartata si depopulata Piatra Neamt a reusit, in lipsa tinerilor, barbatilor si femeilor locului, plecati la munca in Italia, a reusit ziceam, cu triumfalismul dacic caracteristic, sa dea foc vitei de vie si sa-i puna in reala dificultate pe barmanii din Luxemburg, ramasi fara obiectul activitatii, acestia veniti fiind sa se apere, conform spuselor geniului mioritic, Muce cel Tanar. Spusele filozofului cu stras pe lobul stang fura contrazise de un asistent social, specialist in FIFA 2011, care intrase pe teren fara sa stie ce-i prezisese Muce. 1-0 Luxemburg, iar ce-i care se intrebau ce poate fi mai rau decat sa luam bataie de la Bosnia, aveau un raspuns clar!
Noroc cu nea Mutu, care a avut doua flash-back-uri, amintindu-si ca la un moment dat i-ar fi zis cineva ca e fotbalist. 3-1 in final si avem locul 5 asigurat!
Un ajutor nesperat vine dinspre UEFA, care se pare ca n-ar fi de acord ca Bosnia sa aiba la federatie un Trio Grigoriu, pe criterii etnice, si ar vrea sa excluda nationala astora din competitie.
Partea proasta e ca daca afla astia de la UEFA ca in Miorita erau trei ciobani, ungurean, vrancean si moldovean, ne exclud si pe noi.
Partea si mai proasta e ca daca ne-ar exclude pe noi, asta chiar n-ar ajuta pe nimeni.
Astfel, trebuie gasite motive pentru care celelalte echipe ar trebui sa se retraga sau sa fie excluse:
– Albania – imnul lor e compus ce Ciprian Porumbescu (despre care noi sustinem ca ar fi roman, desi cica n-ar prea fi), asadar ne sunt datori si ar putea sa se retraga benevol, recunoscand faptul ca daca nu ar fi auzit imnul la inceputul meciului n-ar fi fost in stare de nimic;
– Belarus – vin din fosta URSS si sunt obisnuiti cu frigul, iar turneul final al Campionatului European se joaca vara. E pacat sa se chinuie
– Franta – astia trebuie descalificati din start. Fara motiv.
Avem sanse si inspiram teama. Liechtenstein, San Marino, Andorra si Insulele Feroe au anuntat ca nu se vor prezenta la meci, in cazul in care ar avea de infruntat nationala Romaniei. De teama sa nu fie excluse.

P.S. Razvan Lucescu e dovada clara ca nu tot ce naste din pisica soareci mananca, dar si a faptului ca in Romania parintii nu si-au batut copiii. Cel putin nu cand trebuia, ca poate le venea mintea la cap si nu se faceau antrenori

Reclame