Cifra 7, sau cum sa scrii nimic despre nimic cand nu stii nimic. Urmeaza o replica plina de non-sens la un articol plin de seva:
Cum ziceam, dau din intamplare peste un articol, intitulat sugestiv (suna bine cliseul asta?) „Curiozitati culturale: Semnificatiile magice si sacre ale numarului 7”
Desi ar fi trebuit sa ma opresc la titlu, latura masochista m-a impins sa mai citesc un pic din chestia asta. Deja aveam flash-back-uri otevistice cu numerologul nu stiu care, cu vrajitoarea din Italia, cu clarnevazatoarea Carmen Hara etc.
Si totusi citesc… si ajung la urmatoarea chestie: „dimensiunea ochiului este a 7-a parte din latimea totala a capului”. Ma uit in oglinda – stupoare! Nu corespund, incep sa ma ingrijorez, mi-aduc aminte de o profa de desen, care ma chinuia cu portrete, zicandu-mi ca atunci cand te uiti la un portret, distanta dintre ochi ar trebui sa fie egala cu latimea globului ocular. Habar n-avea ce zicea, iata adevarul!

Cu regretul ca nu mai am chip de om, mai citesc un pic: „ sufletul omului sau eu-l interior are 7 proprietati care sunt influentate de cele 7 planete”. NASA, daca ma auzi, si stiu ca tu auzi orice, ia si noteaza: deci nu sunt nici 8, nici 9, nici 10 planete in sistemul solar, nu te mai certa pe Puto, Eris si alte tampenii. Sunt 7! S-a zis!

Nu ma las, mai citesc doua randuri si ajung la miezul problemei: „Cifra sapte include combinatia dintre numerele 3 si 4”. Asta mi-a pus capac… cat adevar, cata seva, cata esenta de chintesenta matematica… genial de-a dreptul!

Ma gandesc sa scriu un articol pentru site-ul asta, referitor la semnificatiile magice si sacre ale cifrei 8, nu cred ca poate fi asa de greu. Pana la urma e combinatia dintre 7 si 1, care e combinatia dintre 3 si 4. Despre cifra 3 putem vorbi la nesfarsit. Despre 4, chiar mai mult. Ba ma gandesc ca asta o fi fost nota pe care o lua de obicei autorul articolului in epsioadele rare ale vietii sale in care si-a facut simtita prezenta educatia institutionalizata. La 7 doar visa. Si inca il mai apuca
Cred ca era mai interesant daca ne ziceai despre Alba ca Zapada (si cei 7 pitici), Croitorasul cel viteaz (sapte dintr-o lovitura) sau Andri Popa (sapte ani cu voinicie). Si nu mai scrie la bautura, ca uite ce iese!

Avea dreptate Burebista sa le ia bautura de la gura supusilor, ca uite ce le face! Dacul e mai rau ca dracul. O fi scriind ceva in cronicile carian-herodotice si despre cifra 8?

Reclame