Mare dilema intre distinsii Cristoiu si Turcescu, arbitrata printr-o prezenta de tip „taci inteligent” a domnului Baconsky. Asta pana la un punct, cand a intrat si ‘mnealui in discutie, precum musca in cautare de calciu.
Care-i treaba cu 10 mai? Cum, nu stiti? Va zice Cristoiu: e ziua de nastere a regelui. Nu bre, nea Cristoiule, zice Turcescu, e nascut pe 8 noiembrie. Robert, asculta-ma, pe 8 noiembrie e Sf. Mihail (singura chestie pe care au nimerit-o). Sa caute cineva din regie si sa ne lamureasca, zice nervos grizonatu’.
Dom’ Cristoiu, care se si revendica istoric, printre altele, isi pune si intrebari prezidentiale: i-o trimite dom’ presedinte felicitare de 10 mai Regelui? Si ca sa nu lase impresia ca n-are nicio parere, dom’ ministru, pana atunci spectator mut al luptei surde (ce mi-a iesit asta) dintre cei doi titani televizoristici, dom’ ministru – ziceam – cade fix in galeata cu lapte proaspat muls: pai sigur dom’le, sigur ca-i trimite, ca doar toata lumea il respecta pe Rege.
Chiar si ei, mi-as permite sa completez, chiar si ei il respecta, doar ca nu prea stiu cand sa-i trimita felicitare.
Cum zice domnul Baconsky, daca sunteti cu scaun la cap (nu ca al alui, care probabil e un scaun moale), sigur stiti cand e ziua Regelui. Daca aveti doar taburet, sau mai grav, n-aveti nimic, ziua regelui cica ar fi pe 25 octombrie.
Pe 10 mai, stimate somitati jurnalistico-istorice, sarbatorim trei chestiuni: sosirea in Bucuresti a printului Carol (10mai 1866), declararea independentei de stat a Romaniei (10mai 1877) si declararea Regatului Romaniei şi acordarea titlului de Rege al tuturor romanilor domnitorului Carol I (10 mai 1881). Cred ca si Goe stia asta, ca-i zisese mamitica in tren, inainte sa-i zboare palaria

Scuze pentru calitatea inregistrarii, atat are tutubul:

Reclame