La câteva scăpărări de chibrit si un număr similar de chiștoace de rezultatele de răsunet de la examenul de bacalaureat, cosciugul educației naționale se revitalizează la sediul SC Funer(ar)iu SRL. Cum? Cu carduri. Nu d-alea de se trag in Spania, ci d-astea de acces. Dom’ ministru a identificat gaura de la macaroana, dar o tine așa de îmbârligata in furculița, ca nu vede partea ailaltă. Ce zice el: ca daca atârnăm cartele de acces de gatul școlarilor, ăștia vor umple școlile pana la refuz si brusc si dintr-o data invatamantul romanesc se va duce sus, sus, sus, tot mai sus….
Dom’ ministru, colegii aia ai lu’ matale (de genul neutru, cum i-ai depistat personal) care votează cu doua cartele in ședințele camerelor Parlamentului au apărut la televizor. Aia mici i-au văzut. O fi greu, daca chiar si-au propus sa chiulească, sa lase cartela altor colegi si s-o arda vreo 5-6 ore la biliard? Pui cititoare de carduri si pe garduri? Paza militarizata? Dar la scoală din Dealul Viei, unde nici măcar closet n-au studioșii satului (pardon, pt conformitate cu adevărul, menționăm ca exista un WC tip “in doi pari”, respectiv de un par se țin si cu unul dau după câini), unde o sa montezi cititoarele? Pe care din aia doi pari? Crezi ‘mneatale ca asa o sa împiedici abandonul școlar? Crezi ca daca atârni un snur cu o cartela de gatul unui copil, asta o sa-l facă pe ta’su mai bogat, incat sa renunțe la a-l mai trimite pe al mic cu vacile ori la camp, la sapa? Treaba asta cu cardurile stii cum e? e la fel cu ce-a facut nea vecinul alcoolic al bunicului meu (care intre timp s-a si curatat). Asta avea un caine slab mort, infometat la maxim si total apatic in legatura cu serviciul, adica latra doar cand ii trecea amnezia provocata de foame. In rest, era pe vibratii. Stii ce a facut bețivanul cand a inceput cainele sa rașcheteze din puii de prin curte? Nu, nu a inchis puii, nici nu i-a dat de mancare cainelui. Doar i-a scurtat lantul. Vreo 2-3 pui mai inteligenți au vizitat câinele si după ce i-a fost scurtat lanțul. A fost ultima lor vizita. Intr-un final, nenorocitul si-a omorât câinele.
Refuz sa cred ca asta urmaresti, dar fii convins ca spre asta ne indreptam. Invatamantul e in spasme, iar matale ii tai oxigenul.
Hai bre, fii serios! Recunoaște ca mai e un pretenar care are o firma cu obiect de activitate fix furnizarea de sisteme de securitate si are nevoie de niște bani. E mai simplu si mai cinstit. Fii doar hot, nu si criminal!