Articol din Adevarul:
http://www.adevarul.ro/international/Serbia-gata_sa_accepte_Kosovo_0_330567516.html

„Nerecunoaşterea Kosovo a devenit imposibilă după ce Curtea de Justiţie de la Haga a decis că proclamarea independenţei provinciei nu a violat legislaţia internaţională”

inca un ziarist prost informat, inca o pagina umpluta cu nimic. de la advisory opinion pana la decizie e cale lunga, de la formularea acestei opinii doar in ce priveste declararea in sine a independentei pana la judecarea pe fond a solicitarii Serbiei e un drum cam tot la fel.

pe final am avut senzatia ca isi da si el (jurnalistul/ista) seama despre ce e vorba (deci ca inca e posibil sa mai scape) : „Tadici pune însă şi o condiţie mai dificil de îndeplinit: „recunoaşterea de facto a statu-quoului” în Kosovo de Nord. O dată acceptată, aceasta lasă posibilitatea partajării Kosovo” – in care scribul a identificat gaura de la macaroana.

dupa care isi revine si mai baga o chifla: „Nordul ţării este deja separat, politic şi teritorial,(?) de restul teritoriului (putea fi separat teritorial si de o gogoasa, nu numai de restul teritoriului, nu?), iar aici, spre deosebire de sud, sârbii sunt omogeni (probabil aia din sud sunt eterogeni, le cad mainile, picioarele, si alte parti componente in timpul mersului) şi majoritari. Problema ar putea fi însă rezolvată dacă Belgradul şi Priştina vor da dovadă de suficientă inteligenţă. ”

Doamna Urania tot la „Adevarul” scrie? ca poate o sa dea si ea niste sfaturi, de genul au nevoie de armonie, intelegere, altruism, rabdare, pana cand iese Mercur din cuadratura nefasta cu Pluto pe casa a patra a gazetariei infantile.

Suficienta inteligenta? N-au gasit-o, a? Pai spune-le bre, nea gazeta, unde ti-ai pierdut-o pe-a lu’ matale, poate au noroc si-o gasesc ei, si uite asa isi mai adauga un 0.00000001% la ce au ei nevoie

Numai bine!